Θα βγάζουν εισιτήριο και οι… σκύλοι!

Τελευταίες ειδήσεις που αφορούν μόνο τους αγαπημένους μας φίλους.
Πάντα αναφέρουμε την πηγή της είδησης.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Το περιεχόμενο της ενότητας «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ» είναι σύνδεσμοι (links) των οποίων τα δημοσιεύματα είναι πληροφορίες του υπογράφοντος και σε καμία περίπτωση δεν εγγυόμαστε την αξιοπιστία, και τη φερεγγυότητα των.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15147
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 256 times
Been thanked: 396 times
Gender:
Επικοινωνία:

Θα βγάζουν εισιτήριο και οι… σκύλοι!

Δημοσίευση από Morgan_A » 03 Φεβ 2019, 00:11

Για δέσιμο! Θα βγάζουν εισιτήριο και οι… σκύλοι

Εικόνα

Μπορεί να μην έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα με τη λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας εξαιτίας των δυσλειτουργιών με τις πύλες του μετρό, αλλά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζονται να λύσουν το ζήτημα με τους τετράποδους επιβάτες! Τουλάχιστον με τους σκύλους, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί τι θα ισχύει για τις γάτες ή τα άλλα κατοικίδια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες εκδίδεται υπουργική απόφαση η οποία θα προβλέπει ότι όσοι μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς με σκύλο θα πληρώνουν διπλό εισιτήριο! Η φημολογία κυκλοφορεί εδώ και ημέρες στα γραφεία του ΟΑΣΑ και αρκετοί θεωρούν πως είναι αστείο. Oμως πρόκειται για απόφαση που έχει λάβει η ηγεσία του οργανισμού, με τη θετική γνώμη του υπουργείου Υποδομών.

Oπως προαναφέρθηκε, δεν είναι γνωστό αν θα καλύπτει μόνο τους σκύλους ή θα πρέπει να πληρώνουν το αντίτιμο του 1,40 ευρώ και τα υπόλοιπα κατοικίδια! Ούτε είναι γνωστό αν θα κληθούν οι ιδιοκτήτες των σκύλων να τους βγάλουν και προσωποποιημένες κάρτες, ώστε να αποφεύγουν τις ουρές στα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων κατά τις ώρες αιχμής.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης; Η κατάσταση είναι μεικτή, όπως μας ενημερώνουν οι φιλόζωοι. Στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις χωρίς χρέωση μέχρι δύο κατοικίδια, πάντα με λουράκι ή στο ειδικό κλουβί. Ομως, δεν μπορούν να σε ακολουθούν στα εστιατόρια, εκτός και αν είναι σκύλοι συνοδείας (π.χ. για τυφλούς).

Αρκετές εταιρίες λεωφορείων στη Βρετανία επιβάλλουν την πληρωμή εισιτηρίου για τα κατοικίδια. Στο Παρίσι οι μικροί σκύλοι (που ταξιδεύουν στο ειδικό κλουβί) δεν χρεώνονται με εισιτήριο, αλλά οι ιδιοκτήτες μεγαλύτερων σκύλων πληρώνουν ειδικό κόμιστρο. Στη Μαδρίτη υπάρχουν περιορισμοί για τις ώρες (δεν επιτρέπεται η είσοδος κατά τις ώρες αιχμής) χωρίς να επιβάλλεται κόμιστρο.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο μοντέλο σκέφτεται να εφαρμόσει το υπουργείο Υποδομών. Οι πληροφορίες μας, όμως, κάνουν λόγο για χρέωση που θα επιβάλλεται σε όσους χρησιμοποιούν το μετρό με σκύλο (όχι συνοδείας). Η απώλεια εσόδων που έχει σήμερα ο ΟΑΣΑ από τους λαθρεπιβάτες δεν μπορεί, πάντως, να αναπληρωθεί από τους φιλόζωους επιβάτες του μετρό.
    ▼ Πηγη ▼

Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ”