ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Μπορώ να ζευγαρώσω το σκύλο μου; Γιατί ΟΧΙ;
Επιπτώσεις και κίνδυνοι ενός επιπόλαιου ζευγαρώματος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πολλά καινούργια μέλη δεν κατάλαβαν την χρησιμότητα του forum Φάκελος «ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ» ίσως διότι δεν το διάβασαν από την αρχή. Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για να μιλήσουμε για το ανεξέλεγκτο ζευγάρωμα και τις επιπτώσεις αυτού. Οι αγγελίες του τύπου «ζητείται νύφη ή γαμπρός» ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Τα ανάλογα Topics θα κλειδώνονται.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
VOLPE
Club Member
Δημοσιεύσεις: 2249
Εγγραφή: 06 Μάιος 2014, 20:27
Όνομα: Ισίδωρος
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 43 times
Been thanked: 57 times
Gender:

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από VOLPE » 29 Απρ 2016, 20:47

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΚΥΛΟΓΟΝΕΙΣ Η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΘΕΙ!!

«Έχω λόγο που δεν τη στειρώνω»

Καταρρίψτε με επιχειρήματα τις 8 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες.
Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, στο πάρκο ή στην παρέα, θεωρίες σχετικά με το πόσο ωφελούνται οι σκύλες ή οι γάτες αν γνωρίσουν την μητρότητα έστω και άπαξ πριν στειρωθούν. Κάποιοι επικαλούνται ως λόγο το «να μην πάμε κόντρα στη φύση», άλλοι το ότι «το είπε ο κτηνίατρος». Όσες φορές επιχείρησα να εκμαιεύσω το όνομα του συγκεκριμένου κτηνιάτρου, οδηγήθηκα σε αδιέξοδο. Είτε γιατί ήταν, τελικά, ο «κτηνίατρος του φίλου τους», είτε γιατί τους διέφευγε το όνομα… προσωρινά. Σε μια περίπτωση στάθηκα τυχερή. Μου έδωσαν όνομα! Και ήταν ένας κτηνίατρος που έτυχε να γνωρίζω και να εμπιστεύομαι, ο οποίος φυσικά αρνήθηκε ότι είχε συστήσει κάτι τέτοιο.

Εδώ και χρόνια έχω βάλει σκοπό ζωής να ανακαλύψω από που προέρχονται τέτοιες συμβουλές. Έχω ρωτήσει περισσότερους από πενήντα κτηνιάτρους και κανένας δεν παραδέχεται ότι συνέστησε σε πελάτη του να βάλει τη σκύλα ή τη γάτα του να γεννήσει πριν τη στειρώσει. Τότε τι τρέχει; Μήπως, τελικά, ακούμε αυτό που θέλουμε;

Ας δούμε τις 8 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες κατά της στείρωσης καθώς και τα στοιχεία που μπορούμε να επικαλεστούμε στο μέλλον προκειμένου να τις αντικρούσουμε.

1. «Καλύτερα για την υγεία του να γεννήσει πριν στειρωθεί.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα ιατρικά στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, ότι δηλαδή, αν μια θηλυκή στειρωθεί πριν από τον πρώτο οίστρο και την πρώτη περίοδο, θα είναι υγιέστερη (αποφεύγοντας σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα ή μεταδίδονται σεξουαλικά).

2. «Θέλω τα παιδιά μου να βιώσουν το θαύμα της γέννησης.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το θαύμα γρήγορα επισκιάζεται από την πραγματικότητα. Χιλιάδες ζώα εγκαταλείπονται στους δρόμους και βρίσκουν τραγικό θάνατο από φόλες, αυτοκινητιστικά και αρρώστιες. Είναι σημαντικό να διδάξουμε τα παιδιά μας ότι κάθε ζωή είναι πολύτιμη, στειρώνοντας τα σκυλιά και τα γατιά μας.

3. «Μα είναι κρίμα, γιατί είναι καθαρόαιμο.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ένα στα τέσσερα κατοικίδια που εγκαταλείπονται είναι καθαρόαιμο. Υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά σκύλων και γατών από τη ζήτηση, ανεξαρτήτως του αν αυτά είναι καθαρόαιμα ή ημίαιμα.

4. «Θα σταματήσει να είναι φύλακας.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο σκύλος από ένστικτο προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια. Η προσωπικότητα και τα ταλέντα του επηρεάζονται περισσότερο από τα γονίδια και το περιβάλλον παρά από τις σεξουαλικές ορμόνες.

5. «Θα παχύνει και θα τεμπελιάσει.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Εμείς φταίμε που τα περισσότερα ζώα είναι παχιά, νωχελικά και τεμπέλικα. Τα ταΐζουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται και δεν τα ασκούμε αρκετά.

6. «Ο σκύλος (ή η γάτα μου) είναι τόσο ξεχωριστός, που θέλω ένα ολόιδιο κουτάβι (ή γατάκι).»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Όσο κι αν το επιθυμούμε, είναι γενετικά απίθανο τα παιδιά του να προκύψουν ολόιδια με τον τετράποδο φίλο μας. Άλλωστε, ακόμη κι αν κρατήσουμε ένα ζωάκι που του μοιάζει, τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα της γέννας; Μια επίσκεψη σε ένα από τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας μπορεί να μας μεταπείσει: υπάρχουν εκατοντάδες ζώα στα αζήτητα, εξίσου χαριτωμένα, έξυπνα, γλυκά, όμορφα, τρυφερά και… ξεχωριστά με το δικό μας αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας το δείξουν.

7. «Η στείρωση κοστίζει.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπάρχουν φορείς που επιχορηγούν τη στείρωση των ιδιόκτητων ζώων. Συμβουλευτείτε το σωματείο της περιοχής σας ή το δήμο σας σχετικά.


8. «Έχω βρει σπίτια για όλα τα κουτάβια ή γατάκια.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ακόμη κι αν τα καταφέραμε, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αποφάσεις που οι άλλοι θα πάρουν για τα ζώα που τους εμπιστευθήκαμε. Τίποτα δεν μας εγγυάται ότι οι απόγονοι του δικού μας δεν θα καταλήξουν, όπως τόσα άλλα κουτάβια και γατάκια, στο δρόμο ή στα σκουπίδια.

Η στείρωση τελικά είναι πράξη ζωής

Πώς; Στειρώνοντας το ζώο μας σώζουμε αδέσποτα ζώα, που διαφορετικά θα έβρισκαν τραγική κατάληξη στο δρόμο. Συμπληρώνουν τις θέσεις που θα έπιαναν τα δικά μας κουτάβια ή γατάκια σε υπεύθυνες οικογένειες.

Πριν ζευγαρώσουμε το σκύλο ή τη γάτα μας αξίζει να θυμηθούμε πώς ο υπερπληθυσμός των σκύλων και των γατιών δημιουργείται «μια γέννα τη φορά».

Τι προβλέπει ο νόμος για τις γέννες

Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση των αδέσποτων ζώων από το 2003. Μάλιστα, επιτρέπει τις σπιτικές γέννες μόνο υπό την προϋπόθεση ότι έχουν βρεθεί σπίτια προκαταβολικά για όλα τα ζωάκια. Φτιάξαμε λοιπόν, όπως ο νόμος ορίζει, τη σχετική λίστα των ενδιαφερομένων και μπράβο μας. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον δεν θα αλλάξουν γνώμη όταν έρθει η ώρα να τα πάρουν σπίτι.

Και τέλος μια συμβουλή για όσους ακόμα επιμένουν να γεννήσει

Η λίστα των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να είναι μακριά. Παρότι πολλοί εκφράζουν ενδιαφέρον τώρα, αργότερα αλλάζουν γνώμη. Σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές ακυρώσεις. Για να είμαστε καλυμμένοι, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του overbooking, υπολογίζοντας 4 ενδιαφερομένους για κάθε ζώο που θα γεννηθεί. Σκεφτείτε την περίπτωση τσοπανόσκυλων, λυκόσκυλων και κυνηγόσκυλων, που συχνά γεννούν 12 κουτάβια, για να εξασφαλίσουμε καλά σπίτια σε όλα, αυτό σημαίνει 50 ενδιαφερόμενους! Καλή μας τύχη.

    ▼ Πηγη ▼

Εγώ είμαι ελεύθερος αέρας...που φυσά!

Άβαταρ μέλους

Γαβριελα_Ραινα
Puppy
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Αύγ 2017, 07:25
Όνομα: Γαβριελα

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από Γαβριελα_Ραινα » 29 Αύγ 2017, 20:22

Χαιρομαι λοιπον που εκανα τη στειρωση !!!

Άβαταρ μέλους

mourgaki
Club Member
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 08 Απρ 2015, 08:58
Been thanked: 3 times

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από mourgaki » 31 Αύγ 2017, 09:16

Γαβριελα_Ραινα έγραψε:
29 Αύγ 2017, 20:22
Χαιρομαι λοιπον που εκανα τη στειρωση !!!

Και καλα εκανες!

Άβαταρ μέλους

Tzakos
Dog Star ¤¤
Δημοσιεύσεις: 929
Εγγραφή: 24 Ιουν 2013, 22:22
Όνομα: Manthos
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times
Gender:

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από Tzakos » 02 Σεπ 2017, 13:23

Ισίδωρε φίλε μου ωραίο άρθρο.
Υπάρχει όμως και αντίλογος.
Και δεν αναφέρομαι στο ζευγάρωμα για οικονομικό κέρδος, μακριά απο μένα αυτό.
Η γνώση δίνει δύναμη και ο χαρακτήρας σεβασμό.

Άβαταρ μέλους

dogor
Beagle
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 23 Αύγ 2017, 18:14
Όνομα: giannis
Been thanked: 9 times

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από dogor » 09 Σεπ 2017, 00:44

Ναι κοστιζει η στειρωση και αυτος ειναι ο βασικος λογος πιστευω που δεν πανε αρκετοι τα σκυλια τους εκει και ιδιαιτερα στην επαρχια.
Ειδικα στην επαρχια που οι περισσοτεροι παιρνουν ενα σκυλι για να φυλαει το σπιτι, και αρκουνται απλα στο να το ταιζουν

Άβαταρ μέλους

Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15138
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 256 times
Been thanked: 395 times
Gender:
Επικοινωνία:

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από Morgan_A » 09 Σεπ 2017, 13:50

Πράγματι το οικονομικό είναι ένας σοβαρός λόγος, για τον οποίο πολλοί δεν την υιοθετούν...
Βλέπεις όλοι θέλουν και να γίνει η δουλειά τους και να μην τους στοιχίσει τίποτα, αλλά πρακτικά αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Η λύση θα ήταν να βοηθήσουν οι δήμοι με προγράμματα, στα οποία αν δεν γινόταν να στειρώνονται δωρεάν ακόμα και τα δεσποζόμενα ζώα, τουλάχιστον να είχαν οι ανάδοχοι μια σημαντική έκπτωση και να πλήρωναν μόνο ένα ποσοστό.
Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Άβαταρ μέλους

dogor
Beagle
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 23 Αύγ 2017, 18:14
Όνομα: giannis
Been thanked: 9 times

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από dogor » 10 Σεπ 2017, 01:08

θα επεκταθω λιγο παραπανω .. :)

Απο προσωπικη παρατηρηση εχω προσεξει. πως αυτοι που υιοθετουν ενα σκυλακι και το προοριζουν και εντος του σπιτιου, ειναι αυτοι που ξοδευουν και για τα εμβολια του και το κρεβατακι του. Για αρκετους απο αυτους η στειρωση συνηθως ερχεται δευτερη.
πχ Γνωστοι μου εχουν αρσενικο τζακ ρασελ και αρνουνται να το στειρωσουν, γιατι θελουν να το ζευγαρωσουν. Επειδη ομως δεν βρισκουν θυλυκια βλεπω το καημενο το σκυλι να εκτονωνεται σε μαξιλαρια.
Τα κουταβια που θα γεννηθουν σε σπιτι οπως και ειδικα τα καθαροαιμα κουταβια καπου θα βρουν ενα σπιτι.

Το μεγαλο προβλημα κατ εμε.. ειναι για οσους αποφασιζουν για ενα σκυλι εκτος σπιτιου και αυτο το βλεπουμε ειδικοτερα στην επαρχια. Πραγματικα ελαχιστους εχω πετυχει να εμβολιαζουν τα σκυλια τους και για στειρωση.. ουτε λογος.. Το κοστος ειναι πολυυυυυυυυυ μεγαλο (ακους οταν τους το λες)

Πιστευω οτι η στειρωση θα επρεπε να ειναι δωρεαν απο τους δημους για ολα τα ζωα (αδεσποτα και μη).
Καπου διαβασα (και δεν θυμαμαι που), οτι σε καποιον δημο, ενω στειρωνουν τις αδεσποτες γατες, ο πλυθυσμος αυξανετε, και αυτο οφειλεται στα γατακια που παρατανε οσοι εχουν γατες στο σπιτι. Το ιδιο γινεται και με τα σκυλια πιστευω.

Καλο ειναι και το συμβολικο ποσο, αλλα αν ο αλλος δεν θελει να ξοδεψει μπορει να τσιγκουνευτει να το δωσει ακομη και αυτο..

Αυτα.. και δεν σας ζαλιζω αλλο για το συγκεκριμενο θεμα

Άβαταρ μέλους

Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15138
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 256 times
Been thanked: 395 times
Gender:
Επικοινωνία:

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από Morgan_A » 10 Σεπ 2017, 12:16

Δεν έχεις καθόλου άδικο, υπάρχουν πολλοί που ακόμα και συμβολικό να ήταν το ποσό που απαιτείται για την στείρωση, για παράδειγμα να πλήρωναν μόνο το κόστος και πάλι δεν θα το έκαναν, τόσο ηλίθιοι είμαστε, δυστυχώς!
Προτιμούν να αφήνουν να γεννιούνται αθώες ψυχές και να τις πετούν στους κάδους και στις ερημιές και να αντιμετωπίζουν τον πιο φρικτό θάνατο... Τόσο απαίσιοι είμαστε μερικοί άνθρωποι!!!
Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Άβαταρ μέλους

KONMAC
Beagle
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 27 Ιουν 2016, 20:15
Όνομα: KOSTAS
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από KONMAC » 10 Σεπ 2017, 17:56

Γίνονται 150.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα και 80.000 γεννήσεις.
Μήπως σας λέει κάτι.
https://www.google.gr/url?sa=t&source=w ... JDlaPsoxsg

Άβαταρ μέλους

Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15138
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 256 times
Been thanked: 395 times
Gender:
Επικοινωνία:

ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ!

Δημοσίευση από Morgan_A » 10 Σεπ 2017, 21:59

Φίλε Κώστα τι σχέση έχει η στείρωση των ζώων, τα οποία όταν δεν στειρώνονται γεννούν ανεξέλεγκτα μωρά, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία (για να μην σου πω το 99% και το θεωρήσεις υπερβολή...) έχουν τραγική κατάληξη, ή μένουν όλη τους την ζωή στα αζήτητα..., φυλακισμένα ισόβια σε κάποιο κλουβί ενός δημοτικού κυνοκομείου (για να μην το πω "κολαστηρίου..." και θεωρήσεις ότι πάλι υπερβάλλω...), χωρίς να έχουν υποπέσει σε άλλο αμάρτημα εκτός από το ότι γεννήθηκαν..., ή στην καλύτερη περίπτωση ζουν ολόκληρη την μικρή ζωούλα τους, η οποία βάσει στατιστικών δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τον ενάμιση χρόνο, αδέσποτα στους αφιλόξενους δρόμους των πόλεων, κινδυνεύοντας καθημερινά από αυτοκίνητα, φόλες, κάθε λογής ατυχήματα, ανθρωπόμορφα τέρατα και ένα σωρό άλλα..., με το θέμα το οποίο μας παραπέμπεις και μας προτείνεις να διαβάσουμε, το οποίο προφανώς αφορά την υπογεννητικότητα στην χώρα μας?

Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να μας εξηγήσεις, γιατί αδυνατώ να καταλάβω τι σχέση υπάρχει... anw:
Λες όταν μιλάμε για στείρωση και παροτρύνουμε τον κόσμο να στειρώνει τα ζώα του για να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες γεννήσεις, να τον επηρεάζουμε στο να μην κάνει κάνει παιδιά ο ίδιος...? Δεν το πιστεύω... :nop:
Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φάκελος «ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ»”