Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Εδώ δεν θα φοβηθούμε να καταγγείλουμε, με στοιχειά, ανθρώπους που: δηλητηριάζουν, κακομεταχειρίζονται ή πετάνε σκύλους στο δρόμο.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
ellif
Dog Star ¤
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 05 Αύγ 2007, 18:13
Τοποθεσία: greece-irakleio-kritis
Επικοινωνία:

Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από ellif » 14 Ιουν 2009, 23:46

ΠΡΟΣ
Τον Οργανισμο Αδέσποτων ΖΏΩΝ Δημου Ηρακλείου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ :
Διεύθυνση κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου
Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ : Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλους).

Ηράκλειο 14 Ιουνίου 2009
Όπως πληροφορηθήκαμε, πρόσφατα περισυνελλέγησαν από τον Οργανισμό σας Τεσσερα (4) αδέσποτα ζώα (σκύλοι) από περιοχές του Δήμου Ηρακλείου(Χανδακος & Πλ.Κορνάρου) Μετά δε από κτηνιατρική εξέταση & απόφαση σας ,κρίθηκαν & τα τεσσερα (4) απ΄ αυτά ως «επικίνδυνα» κι αποφασίστηκε η ευθανασία τους.
Επειδή ως συναφείς με το θέμα & το νόμο σύλλογοι & οργανισμοι αλλά και ως εκ του σκοπού των καταστατικών μας και του νόμου (3170/2003) έχουμε έννομο συμφέρον να γνωρίσουμε εάν εν προκειμένω πληρούνταν οι νόμιμες (άρθρο 7 παραγρ. 5 ν. 3170/2003, άρθρα 6,7 Υ.Α. 280239/2003 κλπ) προϋποθέσεις για την επιλογή της μεθόδου της ευθανασίας και εάν τηρήθηκαν από τον Οργανισμό Δήμου Ηρακλείου οι απαιτούμενες σχετικές νόμιμες διατυπώσεις και διαδικασίες (ειδικότερα : εάν εκδόθηκε σχετική ομόφωνη και αιτιολογημένη απόφαση από το κατά το νόμο αρμόδιο συλλογικό όργανο).
Επειδή εξάλλου κατά πληροφορίες δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος ευθανασίας των ως άνω αδέσποτων ζώων καθόσον αυτά δεν είναι «επικίνδυνα» σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περίπτωση γ του άρθρου 1 του ν. 3170/2003.
Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα :
1) Να μας χορηγήσετε πιστό αντίγραφο του πρακτικού συνεδρίασης του αρμοδίου συλλογικού οργάνου που απεφάσισε την ευθανασία καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο εκ του οικείου φακέλου. Σε περίπτωση μη χορήγησης όλων των ανωτέρω εγγράφων και μετά την παρέλευση τριών (3) εργασίμων ημερών από σήμερα σας γνωστοποιούμε ότι θα προβούμε στην έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας για τη χορήγηση των εγγράφων αυτών.
2) Να αναστείλετε άμεσα κι επ΄ αόριστον την απόφασή σας για ευθανασία των εν θέματι σκύλων. Σε περίπτωση τυχόν άμεσης (εν όλω ή εν μέρει) εφαρμογής της ευθανασίας, σας γνωστοποιούμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα αυτό ενώπιον του αρμοδίου εισαγγελέως πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε :
Να επιλέξετε την οδό της ουσιαστικής και καλόπιστης συνεργασίας και με τα νομίμως συνεστημένα και αναγνωρισμένα φιλοζωικά σωματεία προς ευόδωση του κοινού μας (πιστεύουμε) αγώνα και σκοπού της προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχής όπως ορίζουν και οι σχετικές διατάξεις της κείμενης σχετικής νομοθεσίας.
Με τιμή
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ
Πανελλαδικη Συντονιστική Επιτροπη των 100 ζωφιλικών Σωματείων της Χώρας
Πηγη. http://zophoros.ning.com/
τα πάντα για τα ζώα & όχι μόνο!
Ηράκλειο Κρήτης

Άβαταρ μέλους

thessaloniki1975
Dog Star ¤¤¤
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 09 Οκτ 2008, 20:33
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από thessaloniki1975 » 15 Ιουν 2009, 00:35

Αυτή η αίτηση είναι πιστό αντίγραφο (με μεταβολές στο όνομα του Δήμου και του αριθμού των σκύλων) που συνυπογράψαμε και καταθέσαμε 5 απλοί φιλόζωοι και 5 σωματεία την Τρίτη 9/6/09 στο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης) για την επικείμενη ευθανασία 7 (από τα 8 περισυλλεγέντα) σκύλων (μεταξύ των οποίων μία μητέρα που συλλέχθηκε μαζί με τα κουτάβια της)...

Ο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. φυσικά (παρότι πέρασαν οι 3 εργάσιμες ημέρες) μας έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του (μην πω τίποτα χειρότερο). Το γνωρίζω από πρώτο χέρι διότι προσωπικά είμαι το άτομο που έχει εξουσιοδοτηθεί από όλους τους συνυπογράφοντες να παραλάβει τα πρακτικά (για λόγους ευκολίας, το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στα γραφεία του εν λόγω "συνδέσμου"...

Η μοίρα των σκύλων άγνωστη. Ο νόμος δεν μας καλύπτει από πουθενά... Όταν λέμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αυτό ακριβώς εννοούμε! Ο ΣΥ.Π.Π.Α.Z.A.Θ. είναι το διαδημοτικό πρόγραμμα 11 δήμων της Αν. Θεσσαλονίκης. Αυτά προς ενημέρωση όσων διαβάζουν, προς Θεού, ΜΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα αφορά σε αδέσποτα ζωάκια! Τα πράγματα είναι πολύ πολύ σκοτεινά!!!
Μαρίνα
ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους

marinagramma
Beagle
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 19 Ιουν 2009, 20:53

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα

Δημοσίευση από marinagramma » 20 Ιουν 2009, 20:54

Παρακαλω θερμα τους κατοικους της ανατολικης θεσ/κης που φροντιζουν καποιο αδεσποτο, αν αντιληφθουν το οχημα του ΣΥΠΠΑΖΑΘ να προσπαθει να παρει το ζωακι τους με την κατηγορια της επιθετικοτητας, να αντιδρασουν αμεσα και να τους εμποδισουν. Εγω αυτο εκανα και καταφερα να τους διωξω, αλλιως να ξερετε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναδειτε το ζωο σας. Και μετα να απευθυνεται στα γραφεια τους (οδος Κυζικου και Παπαδιαμαντη στην Καλαμαρια, περιοχη Αγ. Παντελεημονα) με γραπτο κειμενο διαρτυριας και να ζητά να παρει επι τοπου αριθμο πρωτοκολλου (γραπτα και με σφραγιδα). Παρακαλω οσους ειχαν καποιο περιστατικο με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και τις περισσυλογες αδεσποτων να επικοινωνουν μαζι μου μεσω μαιλ στο [email protected]. Εχουμε ξεκινησει μια προσπαθεια να τους ταρακουνησουμε λιγο και ολοι μαζι μπορουμε καλυτερα.

Άβαταρ μέλους

vicken
Dog Star ¤¤¤
Δημοσιεύσεις: 1452
Εγγραφή: 19 Φεβ 2008, 11:27
Τοποθεσία: thessaloniki

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από vicken » 20 Ιουν 2009, 21:30

Μαρίνα καλώς ήρθες.
Είμαι η Βίκυ...είχα σκοπό να γράψω το ίδιο πράγμα σήμερα.
Με πρόλαβες... :mrgreen:

Παιδιά έχω γράψει από πέρυσι την ιστορία μου και το θυμό μου για τη δράση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.(http://ourdogs.gr/ad/viewtopic.php?f=54&t=4708&hilit=)
Προσπαθούμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες μαρτυρίες μπορούμε...μπας και τους βάλουμε στη θέση τους, τους κυρίους.
Εχουν βρεθεί ήδη 4-5 άτομα που μας είπαν την ιστορία τους.
Αν έχετε κι εσείς παρόμοιο περιστατικό σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με το παραπάνω mail.
Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να "μαζεύουν" τα ζωάκια μας έτσι...και απλά να κοιτάμε και να λέμε"αχ τι κρίμα τα καημένα"

Άβαταρ μέλους

thessaloniki1975
Dog Star ¤¤¤
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 09 Οκτ 2008, 20:33
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από thessaloniki1975 » 23 Ιουν 2009, 18:28

Τελικά μόλις έμαθα το εξής που με έχει βγάλει από τα ρούχα μου ακόμα περισσότερο!!! 3 από τα σκυλάκια που κατηγορούνται ως "επικίνδυνα" τα μάζεψαν από τη γειτονιά που εργάζομαι! Τα ήξερα τα ζώα, (είναι στη γειτονιά ένας κύριος που τα έχει στειρωμένα, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και εννοείται καλοταϊσμένα, και έτσι προσπαθούσα να επικεντρώνομαι σε άλλα ζωάκια που δεν είχαν την τύχη να τα έχει αναλάβει ο κύριος Δημήτρης), όπως ερχόμουν στη δουλειά σταματούσα και τα χάιδευα καμιά φορά, και είχαν μέρες να εμφανιστούν. Για αυτό μου χτύπησε καμπανάκι, πήρα τηλ τον κύριο Δημήτρη, και αποδεικνύεται ότι τα ζώα αυτά είναι ανάμεσα στα δύσμοιρα 7 ζώα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κλειδωμένα και περιμένουν τη θανατική καταδίκη από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ!!! Και έχω γίνει ΕΞΑΛΛΗ!!! Παιδιά, θα κάνω φόνο, δεν υπάρχει περίπτωση!!!

Όλα τα σκυλιά του κόσμου βρίσκονται βαθιά ριζωμένα μέσα στην καρδιά μου, αλλά πως να το κάνουμε, όταν έχει κοιτάξει ένα από αυτά στα μάτια, όταν το έχεις χαϊδέψει, όταν σε έχει φιλήσει, τότε παίρνει σάρκα και οστά η εικόνα του κλεισμένο να υποφέρει... Σας παρακαλώ, ξεφωνίστε το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, αυτή τη στιγμή ψάχνουμε εναγωνίως άτομα που προτίθενται να καταγγείλουν επίσημα τις εξαφανίσεις ζώων από τη γειτονιά τους! Είναι επιτακτική ανάγκη γιατί αυτοί συνεχίζουν το "μάζεμα" ακάθεκτοι! ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!!!
Μαρίνα
ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους

NOULA2
Dog Star ¤¤¤
Δημοσιεύσεις: 1674
Εγγραφή: 07 Μαρ 2009, 20:07
Τοποθεσία: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από NOULA2 » 23 Ιουν 2009, 19:44

Δε παμε καλα τη κανανε τα σκυλακια και τα εχουνε καταδικασει σε θανατο.
FRINTA REX

Άβαταρ μέλους

vicken
Dog Star ¤¤¤
Δημοσιεύσεις: 1452
Εγγραφή: 19 Φεβ 2008, 11:27
Τοποθεσία: thessaloniki

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από vicken » 23 Ιουν 2009, 19:48

NOULA2 έγραψε:Δε παμε καλα τη κανανε τα σκυλακια και τα εχουνε καταδικασει σε θανατο.
ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ....
κι αυτό ενοχλεί "κάποιους"! :sad:
Μαρίνα σε καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις, το τι κλάμα είχα ρίξει εγώ πέρυσι κάθε φορά που σκεφτόμουν που μπορεί να βρίσκεται ο Ρούλης, αν υπάρχει στη ζωή...κι αν υπάρχει, αν είναι φοβισμένος, κυνηγημένος, έχει να φάει, να φυλαχτεί άμα βρέχει...χίλια δυο περνούσαν από το μυαλό μου. :cry: :cry:

Άβαταρ μέλους

marinagramma
Beagle
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 19 Ιουν 2009, 20:53

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα

Δημοσίευση από marinagramma » 23 Ιουν 2009, 20:37

Σας ενημερωνω για οσους δε γνωριζουν οτι μιλησα χθες με την Ιζαμπελλα απο την "Αγαπη" και μου ειπε οτι προς το παρον καταφεραν να αναβαλουν την επιτροπη ευθανασιας για τα 7 σκυλακια. Και μαλιστα σημερα θα πηγαιναν στον εισαγγελεα με τις διαμαρτυριες των ανθρωπων που τα φροντιζαν. Μαρινα (που εχουμε και το ιδιο ονομα), αν εισαι σιγουρη οτι τα σκυλια της περιοχης που εργαζεσαι ειναι και αυτα μεσα στα 7, τοτε σε συμβουλευω να απευθυνεις κι εσυ στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ενα κειμενο διαμαρτυριας και να μου το στειλεις στο μαιλ που γραφω παραπανω. Ζητα τους, ομως, αριθμο πρωτοκολλου (αλλιως θα την πεταξουν στα σκουπιδια!). Βικυ, εστειλα την περιπτωση σου στην κοπελα με το δημοσιογραφο και θα παρω συντομα απο την Ιζαμπελλα και τις διαμαρτυριες που πηγαν σημερα στον εισαγγελεα. Παιδια πρεπει να τους σταματησουμε, εχουν καταφερει να με κανουν να χασω την ηρεμια μου. Ειμαι ολη μερα σε υπερενταση μηπως ξαναπερασει το φορτηγακι τους και μου παρει τα αδεσποτακια μου!Δε γινεται να συνεχισουμε ετσι..

Άβαταρ μέλους

thessaloniki1975
Dog Star ¤¤¤
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 09 Οκτ 2008, 20:33
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση από thessaloniki1975 » 23 Ιουν 2009, 22:44

Μαρίνα, ρώτα την Ιζαμπέλα ποια είμαι και θα καταλάβεις. Όχι απλά έχω ήδη κάνει κείμενο, αλλά πρόκειται μάλιστα για αυτό που συνυπέγραψαν 5 σωματεία της Θεσσαλονίκης και 5 ιδιώτες (μία εκ των οποίων είμαι κι εγώ)!

Όσοι έχουν οποιοδήποτε πρόβλημε με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ παρακαλώ να έρθουν σε επαφή μαζί μας!!!
Μαρίνα
ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους

marinagramma
Beagle
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 19 Ιουν 2009, 20:53

Re: Επικείμενη εφαρμογή της μεθόδου ευθανασίας σε περισυλλεγέντα

Δημοσίευση από marinagramma » 23 Ιουν 2009, 23:05

Μαρινα, χαιρομαι που τους εχει παρει πολυς κοσμος χαμπαρι και προσπαθει να τους εμποδισει. Ολοι μαζι νομιζω πως θα τα καταφερουμε να σταματησει αυτο το κακο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ Το!!”