-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ FORUM-

Νέα και ανακοινώσεις του Forum.
Moderator: OurDogs Admin
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους

Topic author
Administration
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 941
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007, 01:01
Όνομα: Διαχειριστής
Gender:
Επικοινωνία:

-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ FORUM-

Δημοσίευση από Administration » 24 Δεκ 2013, 15:27

Απαγορεύεται αυστηρώς η συμμετοχή στο forum σε οποιονδήποτε ενέχεται με οποιαδήποτε μορφή εμπορίας σκύλων
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ FORUM ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Με την πρόσβαση στο “Our Dogs Gr Forums” (στο εξής “εμείς”, “εμάς”, “δικό μας”, “Our Dogs Gr Forums”, “http://www.ourdogs.gr/ad”), αποδέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από τους όρους που ακολουθούν. Αν δεν αποδέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από όλους τους ακόλουθους όρους τότε παρακαλούμε μην δημιουργήσετε κάποιον λογαριασμό και χρησιμοποιήσετε το “Our Dogs Gr Forums”. Είναι πιθανόν να μεταβάλλουμε τους όρους οποιαδήποτε χρονική στιγμή και θα επιδιώξουμε να σας ενημερώσουμε για αυτό με τον προσφορότερο δυνατό τρόπο, όμως θα ήταν συνετό εκ μέρους σας να ξαναδιαβάζετε τακτικά την παρούσα σελίδα καθώς η συνεχιζόμενη χρήση του “Our Dogs Gr Forums” μετά τις εκάστοτε αλλαγές δείχνει πως δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από αυτούς τους όρους με την ανανεωμένη και/ή τροποποιημένη μορφή των όρων.

Η ιστοσελίδα μας είναι βασισμένη στο λογισμικό phpBB (στο εξής “αυτοί”, “αυτών”, “αυτούς”, “λογισμικό phpBB”, “www.phpbb.com”, “phpBB Group”, “phpBB Teams”) που είναι a bulletin board solution κάτω από ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ “General Public License” (hereinafter “GPL”) και μπορεί να μεταφορτωθεί από την σελίδα http://www.phpbb.com. Η ομάδα του phpBB δεν μπορεί να ασκήσει την επιρροή στο περιεχόμενο και τους στόχους, τους οποίους ο χρήστης με αυτό το λογισμικό ακολουθεί λόγω των κανονισμών του GPL. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το phpBB, παρακαλούμε δείτε τα παρακάτω: http://www.phpbb.com/.

Το Forum είναι ένα βήμα ελεύθερης, αλλά όχι ανεξέλεγκτης, ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του, μέσα από την δημιουργική συζήτηση. Ως τέτοιο βήμα, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τον εποικοδομητικό διάλογο και την καλοπροαίρετη κριτική, όταν αυτά εκφράζονται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο. Η ευρύτερη θεματική στόχευση του Forum είναι ο Σκύλος και τα συναφή με αυτόν θέματα.
Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι, στο Forum επικρατεί απόλυτη ελευθερία έκφρασης κι ο κάθε συνομιλητής μπορεί να εκφράζει ανεμπόδιστα την προσωπική του άποψη, χωρίς αυτή να λογοκρίνεται ή να αντιμετωπίζεται προσβλητικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ασυδοσία, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως.

Το Forum δεν είναι μέσο προσωπικής ανάδειξης, διαφήμισης ή προβολής, ούτε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Η ομαλή λειτουργία του επαφίεται πρώτα από όλα στο προσωπικό ήθος του κάθε μέλους και στην διάθεσή του να σεβαστεί την προσωπικότητα, την άποψη, τις πεποιθήσεις και τη διαφορετικότητα του άλλου μέλους.
Απαιτείται λοιπόν η συνειδητή αποχή του κάθε μέλους από προσωπικές αντιπαραθέσεις, ύβρεις και προσβολές τόσο προσωπικές, όσο και εθνοτήτων, χωρών και θρησκειών. Σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλείται η επέμβαση των συντονιστών.
Για να μπορούμε όλοι μας να δημιουργήσουμε ομαλές και βιώσιμες σχέσεις επικοινωνίας, θα πρέπει να σεβόμαστε τον άλλο, και πρώτα απ' όλα τον εαυτό μας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Συνιστάται η χρήση των ελληνικών χαρακτήρων και η αποφυγή των greeklish. Οι συντονιστές θα επεμβαίνουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις με υπενθύμιση προς το μέλος για την χρήση της ελληνικής είναι πολύ πιο ευχάριστο το διάβασμα όταν βλέπεις τους χαρακτήρες σωστά στη γλώσσα σου!
  Τα μηνύματά σας θα πρέπει κατά το δυνατόν να είναι γραμμένα με σωστή σύνταξη και συνιστάται να χρησιμοποιείται ο έλεγχος της ορθογραφίας, έτσι ώστε να αποδίδεται ο οφειλόμενος σεβασμός στους συνομιλητές, αλλά συνάμα και να είναι ευχάριστα στην ανάγνωση από τους επισκέπτες του forum.
 2. Αποφεύγετε να γράφετε ολόκληρα κείμενα με χρώματα που «ενοχλούν» το μάτι. Δεν γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα το μήνυμα μας. Στον κόσμο του internet αυτό σημαίνει πως είμαστε θυμωμένοι κι οργισμένοι, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε ομαλή συζήτηση έτσι! κεφαλαία μόνο για 1-2 λέξεις όταν είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση σε κάτι. Τα μηνύματά σας θα πρέπει να δημοσιεύονται σε forum, του οποίου η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες.
 3. Ελέγξτε το μήνυμα σας, αφού το ανεβάσετε για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του.
 4. Αν έχετε μια απορία και πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα, καλό είναι να ψάξετε μήπως κάποιος άλλος έχει θέσει το ίδιο ερώτημα προηγουμένως. Το Search – (Αναζήτηση) διευκολύνει γι' αυτό, ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι επαναλήψεις.
  Παρακαλούνται οι πιο έμπειροι σε συστήματα Forum, να δίνουν κάποια βοήθεια σε νεότερους και άπειρους, ώστε να υπάρξει μια γρήγορη εξοικείωση.
 5. Απαγορεύεται η χρήση του συστήματος αποστολής "προσωπικών μηνυμάτων" για σκοπούς που δεν έχουν σχέση με με τη θεματολογία του φόρουμ ή εκμεταλλεύονται καταχρηστικά την προαναφερθείσα υπηρεσία. Τέτοιου είδους χρήση θεωρείται ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά η προσφορά μη ζητηθεισών υπηρεσιών, η αποστολή διαφημιστικών, εκφοβιστικών, υβριστικών, άσεμνων, παραπλανητικών και/ή προσβλητικών μηνυμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών των οποίων η δημοσίευση δε θα επιτρεπόταν στο φόρουμ κλπ. Εφόσον σχετικό περιστατικό καταγγελθεί ή υποπέσει στην αντίληψη της ομάδας διαχείρισης, θα ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση.
 6. Κάθε μήνυμα που θα δημοσιεύεται θα πρέπει να συνεισφέρει στην συζήτηση του θέματος που εξετάζεται κι επομένως οι μονολεκτικές απαντήσεις, οι απαντήσεις απλών επιφωνημάτων κοκ καλό θα είναι να αποφεύγονται. Επίσης, δεν είναι επιθυμητή η συνεχής δημοσιοποίηση μηνυμάτων με απλά σχόλια που αποβλέπουν στην προφανή αύξηση του μετρητή μηνυμάτων. Τέτοιου είδους επαναλήψεις θα έχουν επιπτώσεις στον..... μετρητή του μέλους.
 7. Οι συντονιστές του forum λειτουργούν μέσα στα πλαίσια του κανονισμού με την πρόσθετη υποχρέωση της φροντίδας εφαρμογής του από όλα τα μέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η συντονιστική ομάδα προβαίνει στις απαραίτητες, κατά την κρίση της, ενέργειες ώστε ο κανονισμός λειτουργίας να εφαρμόζεται από όλους.
 8. Σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών του forum, το μέλος θα ενημερώνεται και θα προειδοποιείται από τους συντονιστές οι οποίοι είναι οι υπεύθυνοι για την σωστή διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι συντονιστές είναι και υπεύθυνοι για την τήρηση του παρόντος κανονισμού λειτουργίας, συνεπώς, τα μέλη θα πρέπει να αποφεύγουν τις υποδείξεις ή παραινέσεις ή τον σχολιασμό των άλλων συνομιλητών.
 9. Απαγορεύεται η συμμετοχή στο forum μετά την 11 βραδινή στα μέλη κάτω των 13 ετών, οι παραβαίνοντες τον κανονισμό θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
 10. Η συντονιστική ομάδα τροποποιεί, μετακινεί, να διαγράφει ή να «κλειδώνει» μηνύματα ή θέματα, εάν διαπιστώσει ότι δεν βρίσκονται μέσα στο πνεύμα του κανονισμού λειτουργίας ή εάν κρίνει ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η λειτουργικότητα των θεματικών ενοτήτων του forum.
  Παρατηρήσεις και Ερωτήματα προς την Ομάδα Συντονισμού θα πρέπει να διατυπώνονται κόσμια μέσω pm. Μηνύματα με αγενές περιεχόμενο θα αγνοούνται κι επί πλέον θα επισύρουν πιθανές κυρώσεις. Εάν η απάντηση του συντονιστή δεν κρίνεται ικανοποιητική, το μέλος μπορεί να προσφύγει στους διαχειριστές.
  Ασέβεια προς την ομάδα συντονισμού, σημαίνει ασέβεια προς τον οικοδεσπότη του OurDogs Forum και κατ’ επέκταση άρνηση εφαρμογής του κανονισμού, οπότε εκλείπει και ο λόγος συμμετοχής στο forum.
 11. Τα ανήλικα μέλη δεν έχουν στη διάθεση τους τις υπηρεσίες των προσωπικών μηνυμάτων.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΤΟ FORUM ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ:
 • Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα.
 • H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων χωρίς αναφορά της πηγής. (Η σωστή δημοσιοποίηση άρθρων ή πληροφοριών πρέπει να συνοδεύεται από τον ακριβή σύνδεσμο (link), ενώ η δημοσιοποίηση άρθρων ή πληροφοριών από βιβλία & e-mails, από τα ακριβή τους στοιχεία).
 • Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας.
 • Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum.
 • Η δημοσίευση συνδέσμων (links), ιστοσελίδων που εμπεριέχουν τραπεζικούς λογαριασμούς, για δωρεές, φιλανθρωπικούς σκοπούς κ.λπ. και για οποιονδήποτε λόγο.
 • H κατάθεση συνδέσμων για εκτροφείς/α.
 • Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε καθώς και τα υπονοούμενα σεξουαλικής μορφής.
 • Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου.:
 • H δημοσίευση με οποιαδήποτε μορφή (φωτογραφίες, κείμενα, σύνδεσμοι, nicknames, άβαταρ, υπογραφές κ.ά.)
  ...... α. Πορνογραφικού υλικού.
  ...... β. Διαφημίσεων με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στα μέλη του Forum.
  ...... γ. Κομματικού/Πολιτικού υλικού.
  ...... δ. Θρησκευτικού/Ιδεολογικού υλικού με στόχο των προσηλυτισμό.
  ...... ε. Συκοφαντικού/υβριστικού/προσβλητικού υλικού με σκοπό να βλάψει πρόσωπα, ομάδες, ιδέες, έθνη ή το ίδιο το Forum!
  ..... στ. Διαβαθμισμένο στρατιωτικό ή μη υλικό με σκοπό να βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.
  ...... ζ. Υλικό που είναι παράνομο σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
  ...... η. Τυχερών ή τεχνικών παιχνιδιών με έπαθλο τα χρήματα.
 • Η δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών usernames δεν επιτρέπεται. Τυχόν παραβάτες του κανόνα θα διαγράφονται από το αρχείο μελών και θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο forum.
 • Η δημιουργία λογ/σμού στο forum για συμμετοχή σε αυτό με σκοπό άλλον από την δημιουργική συμμετοχή στις συζητήσεις.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:

Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο, θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση.
Η διαχείριση του forum διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί, μετακινεί ή να διαγράφει οποιοδήποτε θέμα μηνυμάτων ή μέλος αυτού, για οποιοδήποτε λόγο. Όπως και να διατηρεί αυτές (δημοσιεύσεις) για όσο διάστημα επιθυμεί.

Το OurDogs.gr δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τον κτηνίατρο και οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ σκοπό έχουν μόνον την καθοδήγηση. Το OurDogs.gr δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια επέλθει ως αποτέλεσμα των συμβουλών ή των πληροφοριών που παρέχονται μέσα σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το πρωτότυπο περιεχόμενο των μηνυμάτων του forum του OurDogs.gr τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στο forum υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο OurDogs.gr

Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας. Τα μέλη του Board δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του forum και η οποία παρέχεται από το Board ή από τα ίδια τα μέλη του. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων σε δημόσιο forum, τότε η διαχείριση του forum έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των μηνυμάτων, καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από τον λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του forum του Board

Το http://www.ourdogs.gr παρέχει στους χρήστες του την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για ανάρτηση – δημοσίευση περιεχομένου. Όλες όμως οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα μηνύματα και εν γένει κάθε περιεχόμενο, είτε αναρτάται από τους χρήστες δημόσια στο http://www.ourdogs.gr είτε μεταφέρεται ιδιωτικά μέσω των υπηρεσιών, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο προέρχεται. Συνεπώς κάθε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του http://www.ourdogs.gr.
 • Απαγορεύεται αυστηρώς η αίτηση οικονομικής βοήθειας από τα μέλη για οποιονδήποτε λόγο.
 • Απαγορεύεται η δημοσίευση προσωπικών μηνυμάτων.
 • Απαγορεύεται η συναλλαγή (αγοραπωλησία), αποθήκευση ή παρουσίαση οποιασδήποτε πληροφορίας που αφόρα ζώα ή αντικείμενα.
 • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (περιληπτική, ολική, μερική, διασκευή, κατά παράφραση) του περιεχομένου του OurDogs Gr Forums ® με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη (Ν.2121/1993)
Τα δημοσιεύματα στο Ourdogs.gr forum εκφράζουν τις απόψεις του υπογράφοντος και δεν αποτελούν κατά τεκμήριο θέσεις της διαχείρισης αυτού.
..................................................................................................................................................
Περιορισμός Ευθύνης και Δήλωση Αποποίησης

Συμφωνείτε ότι όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, το λογισμικό, η μουσική, οι ήχοι, οι φωτογραφίες, τα γραφικά, τα βίντεο, τα μηνύματα και το λοιπό υλικό («Περιεχόμενο»), είτε εμφανίζεται δημόσια, είτε μεταφέρεται ιδιωτικά, είναι στην αποκλειστική ευθύνη του ατόμου από το οποίο προέρχεται το εν λόγω Περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει, ότι έχετε την πλήρη ευθύνη για όλο το Περιεχόμενο που ανεβάζετε, εμφανίζετε ή αποστέλλετε ηλεκτρονικά, ή μεταβιβάζετε με άλλο τρόπο μέσω των Υπηρεσιών. Δεν ελέγχουμε, και δεν φέρουμε ευθύνη για το Περιεχόμενο που παρουσιάζεται μέσω των Υπηρεσιών και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την νομιμότητα, την ακρίβεια, την εγκυρότητα ή την ποιότητα αυτού του Περιεχομένου. Με την αποδοχή χρήσης των Υπηρεσιών, αναγνωρίζετε ότι ενδέχεται να συναντήσετε προσβλητικό, απρεπές ή αμφίβολο Περιεχόμενο.
Σε καμία περίπτωση, δεν φέρουμε ευθύνη για τα στοιχεία του Περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, λαθών ή παραλείψεων στο Περιεχόμενο, ή για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια οποιουδήποτε είδους που θα προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης στοιχείων του Περιεχομένου που εμφανίζεται, αποστέλλεται ηλεκτρονικά ή μεταδίδεται με άλλο τρόπο δια μέσου των Υπηρεσιών. Συμφωνείτε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οποιοδήποτε απειλητικό, εξυβριστικό, άσεμνο, προσβλητικό ή παράνομο Περιεχόμενο ή συμπεριφορά από οποιοδήποτε άλλο μέρος, ή παραβίαση των δικαιωμάτων τρίτου, συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών δικαιωμάτων.
..................................................................................................................................................
Όπως έχουμε προαναφέρει, όλοι οι παραπάνω κανόνες απορρέουν είτε από θεμελιώδεις γενικές αρχές (πχ ελευθερία λόγου, προστασία τρίτων) είτε από τις ειδικές αρχές στις οποίες βασίζει τη λειτουργία του το Ourdogs Gr Forums ®.
Ο κανονισμός αυτός έχει καταρτισθεί με σκοπό την διευκόλυνση του συντονισμού, τον καθορισμό των υποχρεώσεων και των αρμοδιοτήτων συντονιστών και μελών, χωρίς να αποσκοπεί στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου
Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για την τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες κανόνες λειτουργίας.
Η διαχείριση του forum διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ή συμπλήρωσης των κανόνων του παρόντος κανονισμού λειτουργίας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο για την αρτιότερη λειτουργία του forum.[/color]

Και τέλος, αν έκανες εγγραφή σε αυτόν το χώρο για να μας πεις πώς να τον διαχειριστούμε, καλύτερα να αποχωρήσεις.
Ευχαριστούμε για την τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας.

Διαβάστε: Προσωπικό απόρρητο


Τελευταία φορά σημειώθηκε ως νέο από το μέλος Administration την 24 Δεκ 2013, 15:27.
OurDogs forums
Εικόνα Εικόνα

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ κοινότητας”