EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Συζητήσεις γύρω από την εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων.
Απάντηση

Topic author
mikem1st

EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από mikem1st » 02 Αύγ 2013, 01:38

Καλημέρα,
Ανοίγω ένα θέμα μόνο και μόνο γιατί είμαι έκπληκτος από τον επαγγελματισμό ενός ξένου εκτροφέα που ως λάτρης συγκεκριμένης φυλής έχει συμβάλει τα μέγιστα και παρόλα αυτά δεν "πουλάει" το όνομα του...
Εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι να αποκτήσω ένα καθαρόαιμο κουτάβι,ενα 2ο σκύλο για την οικογένεια,αλλά εκθεσιακού επιπέδου.
Επικοινώνησα με τα τοπ εκτροφεία της ράτσας στην Ιταλία,έψαξα, και ένα από αυτά πρόσφατα ανακοίνωσε (αφού κλείσαν τους 2 μήνες ζωής) πως διαθέτει κουτάβια .
Μαμά πρωταθλήτρια σε 5 Ευρωπαικές χώρες και απίστευτο πεντιγκρι, Μπαμπάςσχεδόν μια από τα ίδια...
Μου πρότειναν ανεπιφύλακτα κάποια κουταβάκια που κάλυπταν τις αρχικές μου απαιτήσεις(καλής μορφολογίας και άριστου χαρακτήρα ) για ένα σκύλο που θα ζήσει σε οικογένεια με παιδάκια.
Στην ερώτηση αν κατά την γνώμη τους κάποιο από τα κουτάβια -βάση εμπειρίας-θα μπορούσε να σταθεί και να διακριθεί σε εκθέσεις μορφολογίας (παρόλο που δεν σκοπεύω να μπλέξω ή ετσι λέω προς το παρών)- η απάντηση αφοπλιστική...

"Τα κουτάβια είναι εξαίρετου χαρακτήρα,το πεντιγκρί τους σχεδόν μυθικό αλλά δεν πιστεύω πως κάποιο μπορεί να έχει ιδιαίτερες διακρίσεις για την μορφολογία του. Μπορούν όμως να αποτελέσουν μια πολύ σταθερή βάση για απογόνους εξαίρετης μορφολογίας. "

Πραγματικά τέτοια ειλικρινή απάντηση δεν την περίμενα ομολογώ και αυτός είναι ο λόγος που ποστάρω . Δείχνει επίσης τον τρόπο σκέψης και την υπομονή που θέλει η σωστή εκτροφή,καθώς δύο εξαιρετικοί γονείς δεν σημαίνει ότι θα δώσουν και εξαιρετικούς απογόνους...
Αυτό το τελευταίο για όσους ψωνίζουν από Ελλάδα "παιδιά πρωταθλητών" ή δήθεν πρωταθλητών και μάλιστα τα πληρώνουν και αρκετά χρήματα :wshl
Eλπίζω κάποτε να πάρω την ίδια απάντηση από Ελληνα εκτροφέα ακόμη και πολύ μικρότερου βεληνεκούς,αν και πιστεύω πως είναι από πολύ δύσκολο ώς ακατόρθωτο!!

Άβαταρ μέλους

maraki200007
Saint Bernard
Δημοσιεύσεις: 325
Εγγραφή: 15 Οκτ 2012, 17:06
Όνομα: Μαρία
Τοποθεσία: Βριλήσσια
Επικοινωνία:

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από maraki200007 » 02 Αύγ 2013, 03:55

Ας μην είμαστε και απόλυτοι υπάρχουν κάποιοι σωστοί στο χώρο και μάλιστα Έλληνες σίγουρα πρέπει να τους ψάξεις!Και μάλιστα πολύ αλλά υπάρχουν μην τα μηδενίζουμε και όλα!Όσον αφορά τα εκτροφεία εξωτερικού ειδικά σε κάποιες φυλές που απλά κοιτούσα από καθαρή περιέργεια πραγματικά τους βγάζω το καπέλο! :clap Θυμάμαι που είχα βρει μία φορά έναν εκτροφέα που πριν επικοινωνήσει εκείνος μαζί σου σε έβαζε να συμπληρώσεις ερωτηματολόγιο και να του το στείλεις για να κρίνει εάν είσαι άξιος να αγοράσεις ένα από τα σκυλάκια του!Φοβερό και σε έβαζε να σκεφτείς σαν ερωτηματολόγιο είμαι σωστός για να έχω την ευθύνη αυτής της ψυχούλας! Πέρα των εξαιρέσεων θα συμφωνήσω ότι σε πολλά πράγματα έχουμε δρόμο ακόμα στην καθαρόαιμη κυνοφυλία!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους

MikeC
Dog Star ¤¤
Δημοσιεύσεις: 1074
Εγγραφή: 21 Αύγ 2011, 22:41
Όνομα: Μιχάλης
Been thanked: 1 time

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από MikeC » 02 Αύγ 2013, 10:35

Ωραίο θέμα Μιχάλη!

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Θέτεις πολλά ζητήματα.
Εκθεσιακά σκυλιά, πρωταθλητές γονείς, τιμιότητα και ΗΘΟΣ εκτροφέων.
mikem1st έγραψε:Πραγματικά τέτοια ειλικρινή απάντηση δεν την περίμενα ομολογώ και αυτός είναι ο λόγος που ποστάρω . Δείχνει επίσης τον τρόπο σκέψης και την υπομονή που θέλει η σωστή εκτροφή,καθώς δύο εξαιρετικοί γονείς δεν σημαίνει ότι θα δώσουν και εξαιρετικούς απογόνους...Αυτό το τελευταίο για όσους ψωνίζουν από Ελλάδα "παιδιά πρωταθλητών" ή δήθεν πρωταθλητών και μάλιστα τα πληρώνουν και αρκετά χρήματα
Η ειλικρίνεια του εκτροφέα που αναφέρεις, δεν με εκπλήσσει γιατί δεν έχει λόγο να σου πει κάτι που δεν ισχύει.
Όταν κάτι το κάνεις από αγάπη και το γουστάρεις και ο σκοπός σου δεν είναι το χρήμα thr:: αλλά η συνεισφορά στη φυλή που λατρεύεις, θα είσαι ειλικρινής και με τους άλλους αλλά κυρίως με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν είναι απόλυτο πως μόνο πρωταθλητές δίνουν πρωταθλητές. Μια φίλη μου εκτροφέας μας λέει πως " από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι ρόδο".
Πολλοί εκτροφείς διακατέχονται από το σύνδρομο του Kennel blindness. Θεωρούν τα σκυλιά τους τα καλύτερα του κόσμου, αρνούμενοι να δουν τα ελαττώματα και να τα βελτιώσουν. Αυτό φυσικά είναι τροχοπέδη για την ίδια τη φυλή, αφού από την δική τους άγνοια σκόπιμη ή μη, μολύνουν τις ήδη μολυσμένες γενετικές δεξαμενές με λάθη που δεν αναγνωρίζουν.

mikem1st έγραψε:
Eλπίζω κάποτε να πάρω την ίδια απάντηση από Ελληνα εκτροφέα ακόμη και πολύ μικρότερου βεληνεκούς,αν και πιστεύω πως είναι από πολύ δύσκολο ώς ακατόρθωτο!!
Με τη λιγοστή ενασχόλησή μας με το "άθλημα" στην Ελλάδα και μετά από αφοπλιστικές εκμυστηρεύσεις διάφορων πεντιγκρι-ζευγαρωτών - δήθεν εκτροφέων δλδ - είμαστε εξοργισμένοι αλλά κυρίως απογοητευμένοι.
Σωστή, ηθική και ποιοτική δουλειά κάνουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ως απειροελάχιστοι.
Βλέπετε το πεντιγροζευγάρωμα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποφέρει κέρδος, πόσο μάλλον όταν όλοι αυτοί απευθύνονται σε ένα κοινό που το μόνο του μέλημα είναι η τιμή, η φιγούρα και το πόσο πιο γρήγορα θα πάρει το κουτάβι στα χέρια του. Και φυσικά όλα αυτά, όταν ξεφύγεις από τον σκόπελο των BYB και των PET SHOP.

Εκθεσιακό σκύλο με αξιώσεις σε διεθνές επίπεδο, δύσκολα παίρνει ο καθένας. Χρειάζονται κυρίως συστάσεις για το ήθος σου, αλλά και για τις προθέσεις σου. Βέβαια επειδή στο "ελλάντα" είμαστε πάρα πολύ πίσω, πολλές φορές το πετ σκυλάκι πασίγνωστου εκτροφέα του εξωτερικού, μετατρέπεται αυτόματα σε σούπερ ντούπερ ουάου σκύλαρο που σαρώνει στις εγχώριες εκθέσεις και φυσικά θα χρησιμοποιηθεί για άπειρες επιβάσεις ή γέννες thr:: , διατηρώντας φυσικά το ήδη άθλιο επίπεδο εκτροφής. Σπέρνωντας τα μέτρια ή κάτω του μετρίου κουτάβια του σε αδαής και άσχετους με την εκτροφή 2ποδους για να συνεχίσουν την εξάπλωση μιας ήδη κατεστραμένης φυλής.

Ολα βασίζονται στο ήθος, τις γνώσεις και τις προθέσεις αυτού που θέλει να αποκαλείται εκτροφέας και αντικατοπτρίζονται στα σκυλιά του και την πορεία του.


Topic author
mikem1st

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από mikem1st » 02 Αύγ 2013, 13:02

maraki200007 έγραψε:Ας μην είμαστε και απόλυτοι υπάρχουν κάποιοι σωστοί στο χώρο και μάλιστα Έλληνες σίγουρα πρέπει να τους ψάξεις!Και μάλιστα πολύ αλλά υπάρχουν μην τα μηδενίζουμε και όλα!
maraki πολύ φοβάμαι πως θα επιμείνω στην αποψή μου ή τουλάχιστο θα πώ πως προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες εκτροφείς ,για συγκεκριμένους λόγους που μπορούμε να τους αναλύσουμε ίσως στο μέλλον. Εξαίρεση ίσως θα υπήρχε αν μιλούσουμε για "κολλητό" εκτροφέα αλλά και πάλι τέτοια απόλυτη απάντηση δεν θα έδινε είτε λόγω συμφέροντος είτε λόγω έλειψης βαθειάς γνώσης...
Μακάρι να κάνω λάθος και να μου τύχει κάποτε . th:
MikeC έγραψε:Η ειλικρίνεια του εκτροφέα που αναφέρεις, δεν με εκπλήσσει γιατί δεν έχει λόγο να σου πει κάτι που δεν ισχύει.
Όταν κάτι το κάνεις από αγάπη και το γουστάρεις και ο σκοπός σου δεν είναι το χρήμα thr:: αλλά η συνεισφορά στη φυλή που λατρεύεις, θα είσαι ειλικρινής και με τους άλλους αλλά κυρίως με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν είναι απόλυτο πως μόνο πρωταθλητές δίνουν πρωταθλητές. Μια φίλη μου εκτροφέας μας λέει πως " από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι ρόδο".
Πολλοί εκτροφείς διακατέχονται από το σύνδρομο του Kennel blindness.
Μιχάλη ,εγώ συνεχίζω να είμαι εκπληκτος γιατί δεν ζήτησα απόλυτη άποψη για την μελλοντική μορφολογία του σκύλου.Διατύπωσα την ερώτηση έτσι ,ώστε ο εκτροφέας άνετα θα μπορούσε να πει "ναι υπάρχουν πιθανότητες το Χ κουτάβι να μπορεί να προχωρήσει και να ξεχωρίσει για την μορφολογία του".Έτσι πιθανώς εκείνος θα έπαιρνε τα χρήματα του, θα έδιωχνε ένα κουτάβι και φυσικά θα ήταν καλυμμένος λόγω διπλωματικής απάντησης.Στο κάτω κάτω δεν με ξέρει πέρα από μερικά mail και τηλέφωνα και ούτε ξέρει πόσα γνωρίζω ή δεν γνωρίζω για την φυλή που εκτρέφει..
Συμφωνώ απόλυτα με το " από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι ρόδο" και αυτό τονίζει κατά την άποψη μου την αξία των πεντιγκρί και την γνώση του εκτροφέα μια και τα χαρακτηριστικά και ο συνδυασμός τους είναι συνάρτηση πολλών γενεών προγόνων.

Δεν ξέρω αν θα πάρω σύντομα το κουτάβι που ψάχνω, το σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος εκτροφέας κέρδισε την εκτιμησή μου ! :clap

Άβαταρ μέλους

Lagotto
Bullmastiff
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 06 Αύγ 2013, 12:29
Όνομα: Εκτορας
Τοποθεσία: Αθηνα Καισαριανη

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από Lagotto » 06 Αύγ 2013, 18:55

mikem1st (Μιχαλη) εγω ενδιαφερομαι για μια συγκεκριμενη φυλη (Lagotto Romangolo) ο εκτροφεας αυτος ασχολειται και μ' αυτη ;
ΕικόναΕικόνα


Topic author
mikem1st

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από mikem1st » 06 Αύγ 2013, 23:42

Lagotto έγραψε:mikem1st (Μιχαλη) εγω ενδιαφερομαι για μια συγκεκριμενη φυλη (Lagotto Romangolo) ο εκτροφεας αυτος ασχολειται και μ' αυτη ;
Έκτορα δυστηχώς όχι!
Εκτροφείς του Lagotto θα βρεις στην Ιταλία, το θέμα όμως είναι το οικονομικό(αγορά + μεταφορά) ....
Όπως και να έχει σου στέλνω ένα σύνδεσμο να δεις τα αγαπημένα σου σκυλιά :)
http://www.tartufiecaniallevamento.com/

Άβαταρ μέλους

KICKASS
Saint Bernard
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: 22 Απρ 2012, 23:15
Όνομα: Γεράσιμος
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από KICKASS » 07 Αύγ 2013, 03:32

για ποιά ράτσα ενδιαφέρεσαι εσύ?


Topic author
mikem1st

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από mikem1st » 07 Αύγ 2013, 12:41

Eγώ Γεράσιμε ψάχνω για cane corso.Tα ψάχνω αρκετό καιρό και μου αρέσουν πλεον πολύ σαν σκυλιά.

Άβαταρ μέλους

kape_bi
Bullmastiff
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 22 Μαρ 2013, 11:15
Όνομα: bill

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από kape_bi » 07 Αύγ 2013, 13:37

Και ΄γω γλυκοκοιτούσα τη συγκεκριμένη ράτσα. Εδώ ρώτησες? http://www.valoroso.gr/
Έχω επισκεφτεί τον συγκεκριμένο, τιμή κουταβιού 1200€.


Topic author
mikem1st

Re: EKTΡΟΦΕΙΣ και "εκτροφείς"

Δημοσίευση από mikem1st » 07 Αύγ 2013, 16:05

Eχω μιλήσει, εχω δεί και σκυλιά τους...
Τα 1200 μπορεί να μας φαίνονται νορμάλ τιμή για καθαρόαιμα σκυλιά,αλλά προτιμώ να δώσω τόσα + μεταφορά και να πάρω από την "πηγή" . Εχει βέβαια και σκυλο ή σκύλους από τον Bocci αν δεν κάνω λάθος αλλά μου φαίνονταιι υπερτιμημένοι αρκετά για την ποιότητα τους...
Με λίγα παραπάνω χρήματα βρίσκεις στο εξωτερικό σκυλιά σαν τους γεννήτορες που χρησιμοποιούν ή και καλύτερα σε αίματα και μορφολογία,έτσι νομίζω δλδή.
Σε ευχαριστώ πάντως ,θα περιμένω μάλλον συνεχιζοντας το ψάξιμο και όταν κάτι μου κάνει κλικ θα πεταχτώ ο ίδιος απέναντι :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί Εκτροφής”