Bravecto (Fluralaner)

Γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για τους αγαπημένους μας τετράποδους. Πριν τη χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διευκρίνηση: Το ourDogs.gr δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό το forum. Τα φάρμακα που παραθέτουμε εδώ είναι από αυτά που έχει προαναφερθεί ήδη η χρήση τους από μέλη της κοινότητας μας. Θα προστίθενται και καινούργια φάρμακα κατόπιν αιτήσεως σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γεράσιμος
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3808
Εγγραφή: 30 Ιουν 2007, 00:39
Όνομα: Μάκης
Τοποθεσία: ▲Ө╠╣И▲
Has thanked: 91 times
Been thanked: 116 times
Gender:
Επικοινωνία:

Bravecto (Fluralaner)

Δημοσίευση από Γεράσιμος » 27 Αύγ 2014, 00:07

Bravecto Fluralaner
Εικόνα
Τι είναι το Bravecto;
Το Bravecto είναι κτηνιατρικό φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία fluralaner. Διατίθεται υπό μορφή μασώμενων δισκίων σε πέντε διαφορετικές περιεκτικότητες, για χρήση σε σκύλους διαφορετικού βάρους.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Bravecto;
Το Bravecto χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παρασιτώσεων από ψύλλους και κρότωνες σε σκύλους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της στρατηγικής για τον έλεγχο της αλλεργικής δερματίτιδας από ψύλλους (αλλεργική αντίδραση σε τσιμπήματα ψύλλων). Το Bravecto χορηγείται κατά τη διάρκεια ενός γεύματος του σκύλου υπό μορφή δισκίου κατάλληλης περιεκτικότητας για το σωματικό βάρος του σκύλου. Μετά τη χορήγησή του η δράση του διαρκεί για 12 εβδομάδες έναντι των ψύλλων και για 8 έως 12 εβδομάδες έναντι των κροτώνων. Για τον βέλτιστο έλεγχο των ψύλλων, η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δώδεκα εβδομάδες. Για τον βέλτιστο έλεγχο των κροτώνων η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 8 έως 12 εβδομάδες, ανάλογα με το είδος των κροτώνων. Το Bravecto σκοτώνει τους ψύλλους εντός 8 ωρών και τους κρότωνες εντός 12 ωρών.

Πώς δρα το Bravecto;
Η δραστική ουσία του Bravecto, η fluralaner, δρα ως εξωπαρασιτοκτόνο, γεγονός που σημαίνει ότι εξοντώνει τα παράσιτα που ζουν στο δέρμα ή στο τρίχωμα ζώων, όπως ψύλλους και κρότωνες. Για να εκτεθούν στη δραστική ουσία οι ψύλλοι και οι κρότωνες πρέπει να προσκολληθούν στο δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται με το αίμα του σκύλου.

Η fluralaner σκοτώνει τους ψύλλους και τους κρότωνες που έχουν τραφεί με το αίμα του σκύλου δρώντας στο νευρικό τους σύστημα. Αναστέλλει τη φυσιολογική κίνηση των φορτισμένων σωματιδίων χλωρίου (ιόντων) εντός και εκτός των νευρικών κυττάρων, ιδίως αυτών που σχετίζονται με γ- αμινοβουτυρικό οξύ (GABA) και γλουταμικό οξύ, δύο ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των νεύρων (νευροδιαβιβαστές). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος, την παράλυση και τον θάνατο των ψύλλων και των κροτώνων. Η fluralaner σκοτώνει τους ψύλλους πριν γεννήσουν τα αβγά τους και, συνεπώς, βοηθάει στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος του σκύλου.

Ποιες μελέτες εκπονήθηκαν για το Bravecto;
Η αποτελεσματικότητα του Bravecto έναντι ψύλλων και κροτώνων διερευνήθηκε τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε μελέτες πεδίου. Σε μια μελέτη η οποία διενεργήθηκε σε ολόκληρη την ΕΕ, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 561 σκύλοι με παρασιτώσεις από ψύλλους ή/και κρότωνες, τα αποτελέσματα του Bravecto συγκρίθηκαν με αυτά άλλου προϊόντος, της φιπρονίλης, η οποία σκοτώνει ψύλλους και κρότωνες και εφαρμόζεται στο δέρμα σκύλων ως διάλυμα επίχυσης σε σημείο. Ο κύριος δείκτης μέτρησης της αποτελεσματικότητας ήταν η μείωση του αριθμού των ψύλλων και των κροτώνων στους προσβεβλημένους σκύλους, μετρούμενων σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία κατά τη διάρκεια των 3 μηνών που ακολούθησαν τη χορήγηση θεραπείας.

Ποιο είναι το όφελος του Bravecto σύμφωνα με τις μελέτες;
Η μελέτη πεδίου έδειξε ότι το Bravecto ήταν αποτελεσματικό στη μείωση του αριθμού των ψύλλων και των κροτώνων σε σκύλους με υφιστάμενες παρασιτώσεις από ψύλλους ή/και κρότωνες, καθώς και ότι οι επιδράσεις του έναντι των ψύλλων και των περισσοτέρων ειδών κροτώνων διατηρήθηκαν για 3 μήνες.

Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με το Bravecto;
Οι σκύλοι εμφανίζουν συχνά ήπια και βραχείας διάρκειας διάρροια, έμετο, απώλεια όρεξης και σιαλόρροια. Επειδή οι ψύλλοι και οι κρότωνες πρέπει να ξεκινήσουν να τρέφονται από τον σκύλο προκειμένου να εξοντωθούν από το φάρμακο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μετάδοσης νόσων με τις οποίες ενδέχεται να προσβληθούν.

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται από το άτομο που χορηγεί το φάρμακο ή έρχεται σε επαφή με το ζώο;
Για την αποφυγή της άμεσης επαφής των παιδιών με το φάρμακο, το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται στο αρχικό κουτί μέχρι τη χρήση του.
Κατά τον χειρισμό του φαρμάκου τα άτομα δεν πρέπει να καπνίζουν, τρώνε ή πίνουν, ενώ μετά τη χρήση πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους.

Για ποιους λόγους εγκρίθηκε το Bravecto;
Η Επιτροπή Φαρμάκων για Κτηνιατρική Χρήση (CVMP) απεφάνθη ότι τα οφέλη του Bravecto υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό όσον αφορά τις εγκεκριμένες ενδείξεις και εισηγήθηκε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το Bravecto. Η σχέση οφέλους-κινδύνου περιγράφεται στην επιστημονική συζήτηση της παρούσας ευρωπαϊκής δημόσιας έκθεσης αξιολόγησης (EPAR).

Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR). Σκοπός του εγγράφου είναι να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή Φαρμάκων για Κτηνιατρική Χρήση (CVMP) διενήργησε αξιολόγηση βάσει των εγγράφων που της παρασχέθηκαν και διατύπωσε συστάσεις σχετικά με τους όρους χρήσης του φαρμάκου.Το παρόν έγγραφο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική πάθηση ή τη θεραπεία του ζώου σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συστάσεις της επιτροπής, συμβουλευθείτε την επιστημονική συζήτηση (συμπεριλαμβάνεται επίσης στην ευρωπαϊκή δημόσια έκθεση αξιολόγησης).
Πηγή: http://www.ema.europa.eu/ema/
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα Φάρμακα του Σκύλου”