STRONGHOLD Selamectin

Γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για τους αγαπημένους μας τετράποδους. Πριν τη χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διευκρίνηση: Το ourDogs.gr δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό το forum. Τα φάρμακα που παραθέτουμε εδώ είναι από αυτά που έχει προαναφερθεί ήδη η χρήση τους από μέλη της κοινότητας μας. Θα προστίθενται και καινούργια φάρμακα κατόπιν αιτήσεως σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γεράσιμος
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3808
Εγγραφή: 30 Ιουν 2007, 00:39
Όνομα: Μάκης
Τοποθεσία: ▲Ө╠╣И▲
Has thanked: 91 times
Been thanked: 116 times
Gender:
Επικοινωνία:

STRONGHOLD Selamectin

Δημοσίευση από Γεράσιμος » 05 Ιουν 2014, 19:54

Τι είναι το STRONGHOLD;
Εικόνα
Το STRONGHOLD είναι διάλυμα για τοπική εξωτερική χρήση (spot-on) το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία σελαμεκτίνη και ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων με αντιπαρασιτική δράση. Το Stronghold διατίθεται σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις (6% και 12%) και σε σωληνάρια ποικίλης περιεκτικότητας (15, 30, 45, 60, 120 και 240 mg). Η συγκέντρωση και η περιεκτικότητα που χορηγείται εξαρτάται από το βάρος και το είδος του ζώου που υποβάλλεται σε θεραπεία.

►Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το STRONGHOLD;

Το STRONGHOLD χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και πρόληψη παρασιτώσεων που προκαλούνται από παράσιτα τα οποία ζουν στο δέρμα ή στο τρίχωμα γατών και σκύλων, όπως ψύλλοι και ακάρεα, καθώς και για τη θεραπεία παρασιτώσεων από σκώληκες που ζουν στον οργανισμό. Χρησιμοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • για τη θεραπεία και πρόληψη των παρασιτώσεων από ψύλλους σε γάτες και σκύλους, εξουδετερώνοντας τους ενήλικους ψύλλους, τις προνύμφες και τα αυγά που υπάρχουν στο ζώο, καθώς και στις ετοιμόγεννες γάτες και σκύλους ή στα νεογέννητα τους που θηλάζουν. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της θεραπείας της αλλεργικής δερµατίτιδας από ψύλλους (φλεγμονή του δέρματος) και ως βοήθημα για τον έλεγχο των ήδη υπαρχόντων παρασιτώσεων από ψύλλους, εξουδετερώνοντας τα αυγά και τις προνύμφες στους χώρους όπου έχουν πρόσβαση τα ζώα, διακόπτοντας τον κύκλο ζωής του ψύλλου.
  • για την πρόληψη διροφιλαρίωσης σε γάτες και σκύλους,
  • για τη θεραπεία της ωτοδηκτικής ψώρας σε γάτες και σκύλους,
  • για τη θεραπεία ενήλικων εντερικών ασκαρίδων και εντερικών αγκυλόστωμων σε γάτες,
  • για τη θεραπεία ενήλικων εντερικών ασκαρίδων σε σκύλους
  • για τη θεραπεία φθειρών με μασητικά στοματικά μόρια σε σκύλους και γάτες,
  • για τη θεραπεία σαρκοπτικής ψώρας σε σκύλους.
Πιέστε το σωληνάριο για να αδειάσετε το περιεχόμενό του επάνω στο δέρμα, αφού πρώτα διαχωρίσετε το τρίχωμα στην περιοχή μεταξύ των δύο ωμοπλατών. Αυτή η μικρή ποσότητα υγρού απορροφάται από το δέρμα και επιδρά σε ολόκληρο το σώμα του ζώου. Η περιεκτικότητα που χρησιμοποιείται και ο αριθμός των εφαρμογών εξαρτώνται από το βάρος και το είδος του ζώου που υποβάλλεται σε θεραπεία, καθώς και από το είδος του παρασίτου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο φύλλο οδηγιών χρήσης.

► Πώς δρα το STRONGHOLD;
Το STRONGHOLD περιέχει σελαμεκτίνη η οποία είναι αντιπαρασιτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των «αβερμεκτινών». Η σελαμεκτίνη ενεργοποιεί ειδικές πρωτεΐνες που αποκαλούνται «δίαυλοι ιόντων χλωρίου» και βρίσκονται στην επιφάνεια των νευρικών και μυϊκών κυττάρων, διακόπτοντας τη φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παράλυση ή τη νέκρωση των παρασίτων.

► Ποιες μελέτες εκπονήθηκαν για το STRONGHOLD;
Μελέτες με το STRONGHOLD για τη θεραπεία των προαναφερόμενων παρασιτώσεων διενεργήθηκαν σε ποικίλες φυλές σκύλων και γατών.

► Ποιο είναι το όφελος του STRONGHOLD σύμφωνα με τις μελέτες;
Η θεραπεία με STRONGHOLD καταδείχθηκε αποτελεσματική μετά από τη χορήγηση μεμονωμένης ή επαναλαμβανόμενης θεραπείας κάθε μήνα, ανάλογα με το είδος της παρασίτωσης για τη θεραπεία ή την πρόληψη της οποίας χρησιμοποιήθηκε το φάρμακο.

Στις μελέτες υπό πραγματικές συνθήκες, το φάρμακο μείωσε τις συγκεντρώσεις των ψύλλων έως 98% σε γάτες και 99% σε σκύλους 90 ημέρες μετά από τη θεραπεία, καθώς επίσης συνετέλεσε στην πρόληψη της εκκόλαψης των αυγών των ψύλλων, στη νέκρωση και στην πρόληψη της ανάπτυξης των προνυμφών των ψύλλων. Οι μελέτες υπό πραγματικές συνθήκες κατέδειξαν επίσης ότι το STRONGHOLD ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της διροφιλαρίωσης σε σκύλους και γάτες. Επίσης, είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ωτοδηκτικής ψώρας σε γάτες και σκύλους. Στη θεραπεία της σαρκοπτικής ψώρας σε σκύλους, απαιτήθηκαν δύο θεραπείες, μία ανά 30 ημέρες, για την πλήρη εξάλειψη της ψώρας σε σκύλους. Το STRONGHOLD ήταν επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία ενήλικων εντερικών αγκυλόστωμων σε γάτες, ενήλικων εντερικών ασκαρίδων σε γάτες και σκύλους, καθώς και φθειρών με μασητικά στοματικά μόρια σε σκύλους και γάτες. Το λούσιμο ή το βρέξιμο του ζώου δύο ώρες ή και περισσότερο μετά από τη χορήγηση της θεραπείας δεν επηρέασε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

► Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με το STRONGHOLD;
Σε σπάνιες περιπτώσεις, στις γάτες το STRONGHOLD προκαλεί παροδική αλωπεκία (απώλεια τριχώματος) στο σημείο εφαρμογής του. Πολύ σπάνια, στο σημείο εφαρμογής εμφανίζεται και παροδικός ερεθισμός. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το STRONGHOLD ενδέχεται να προκαλέσει στο σηµείο της εφαρµογής συγκόλληση του τριχώµατος ή εµφάνιση µικρής ποσότητας άσπρης σκόνης. Αυτό δεν επηρεάζει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Το STRONGHOLD δεν πρέπει να χορηγείται σε ζώα ηλικίας μικρότερης των 6 εβδομάδων. Επίσης, δεν πρέπει να χορηγείται σε γάτες που πάσχουν από άλλη νόσο ή είναι εξασθενημένες και ζυγίζουν λιγότερο από το κανονικό για το μέγεθος και την ηλικία τους βάρος.

► Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται από το άτομο που χορηγεί το φαρμακευτικό προϊόν ή έρχεται σε επαφή με το ζώο;
Πριν από τη χρήση διαβάστε το φύλλο οδηγιών χρήσης. Επειδή το STRONGHOLD είναι πολύ εύφλεκτο, πρέπει να φυλάσσεται μακριά από πηγές θερμότητας, σπινθήρες, φωτιά ή άλλες πηγές ανάφλεξης. Μην καπνίζετε, τρώτε ή πίνετε κατά τον χειρισμό του STRONGHOLD. Μετά από τη χρήση πλένετε τα χέρια σας και ξεβγάλτε άμεσα το προϊόν που ήρθε σε επαφή με το δέρμα σας χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό. Εάν το STRONGHOLD έρθει σε επαφή με τα μάτια, ξεπλύντε αμέσως με νερό και αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

Τα ζώα που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία πρέπει να φυλάσσονται µακριά από φωτιά ή άλλες πηγές ανάφλεξης για τουλάχιστον 30 λεπτά ή µέχρι να στεγνώσει το τρίχωµά τους. Αποφύγετε την επαφή µε το ζώο έως ότου η επιφάνεια στην οποία εφαρμόσθηκε το φάρµακο να στεγνώσει. Κρατήστε τα παιδιά μακριά από ζώα τα οποία έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τουλάχιστον 30 λεπτά µετά την εφαρµογή της θεραπείας ή µέχρι να στεγνώσει το τρίχωµά τους. Τα άτομα με ευαισθησία του δέρµατος ή µε ιστορικό αλλεργίας σε προϊόντα τέτοιου είδους, πρέπει να χειρίζονται το µε προσοχή.

► Για ποιους λόγους εγκρίθηκε το STRONGHOLD;
Η Επιτροπή Φαρμάκων για Κτηνιατρική Χρήση (CVMP) συμφώνησε ότι τα οφέλη του STRONGHOLD υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό για τη θεραπεία και πρόληψη των παρασιτώσεων σε γάτες και σκύλους. Η επιτροπή εισηγήθηκε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το STRONGHOLD. Η σχέση οφέλους-κινδύνου περιγράφεται στην ενότητα επιστημονικής συζήτησης της παρούσας ευρωπαϊκής δημόσιας έκθεσης αξιολόγησης (EPAR).

►Λοιπές πληροφορίες για το STRONGHOLD:
Στις 25 Νοεμβρίου 1999 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας, η οποία ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το STRONGHOLD. Πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς συνταγογράφησης του συγκεκριμένου φαρμάκου διατίθενται στην ετικέτα της συσκευασίας/εξωτερική συσκευασία.
Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR). Σκοπός του εγγράφου είναι να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή Φαρμάκων για Κτηνιατρική Χρήση (CVMP) διενήργησε αξιολόγηση βάσει των εγγράφων που της παρασχέθηκαν και διατύπωσε συστάσεις σχετικά με τους όρους χρήσης του φαρμάκου.Το παρόν έγγραφο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική πάθηση ή τη θεραπεία του ζώου σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συστάσεις της επιτροπής, συμβουλευθείτε την επιστημονική συζήτηση (συμπεριλαμβάνεται επίσης στην ευρωπαϊκή δημόσια έκθεση αξιολόγησης).
Πηγή: http://www.ema.europa.eu/ema/
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα Φάρμακα του Σκύλου”